PITANJA I ODGOVORI

Ovo su odgovori na neka od čestih pitanja koja nam postavljate:

— Koliko košta video od jedne, maksimalno dvije minute?

Na cijenu videa najmanje utječe njegova minutaža — cijenu zapravo formiramo na osnovu trajanja snimanja i kompleksnosti izrade. Za najbolji rezultat neophodno je da se čujemo, a najbolje je da se vidimo i porazgovaramo o svim detaljima kao što su šta tačno imate na umu, koliko toga vam treba, s kojim budžetom raspolažete, koji je željeni nivo produkcije i sl. Ukoliko niste sigurni, u našoj ponudi postoji set od tri paketa izrade foto/video sadržaja koji vam mogu pomoći u donošenju odluke, odnosno koji mogu poslužiti kao baza na koju dalje možemo zajedno izgraditi odgovarajuću ponudu, a sve, naravno, u cilju što kvalitetnije i ugodnije realizacije i cjelokupne saradnje. Zahtjev za cjenovnim paketom možete poslati putem naše e-mail adrese: info@trenutak.ba

— Da li radite samo fotografiju?

Da! Ne raspolažemo "klasičnim" fotografskim studio-prostorom, ali nudimo skoro sve vrste fotografije na prirodnom svjetlu ili sa rasvjetom (portretna, produkt, event ili umjetnička fotografija su samo neke od kategorija koje naša ponuda pokriva).

— Da li fotkate, odnosno snimate vjenčanja?

Na žalost ne. To je jedino što naglašavamo da ne radimo iz prostog razloga što smatramo da se za tu vrstu sadržaja treba posvetiti 100%, u smislu da bi za kvalitetan rezultat trebalo raditi isključivo i samo to, a s obzirom da je u našoj ponudi toliko toga, vjenčanja smo iz navedenog razloga izostavili. Ali svakako vam možemo dati neke savjete oko toga, kao i dati preporuku za neke naše cijenjene kolege koji se time bave. Budite slobodni da nam se javite!

— Koliko vremena treba da se dostavi gotov video?

Ovisno o veličini projekta, naravno, ali otprilike se vrijeme za postprodukciju kreće između 7 i 20 radnih dana.

— Da li se bavite samo montažom već snimljenog materijala od strane nekoga drugog?

Nemamo praksu to raditi, smatramo da najbolje rezultate nudimo kada je sva produkcija naša. Razlog je taj što ne možemo 100% garantirati za tuđi rad, a kvalitet nam je ipak na prvom mjestu. Međutim, ne bježimo od toga u potpunosti, otvoreni smo za razgovor, zajednički pregled materijala i pokušaj nekog dogovora — vjerujemo da se otvorenim pristupom i sa realnim očekivanjima može postići najbliža verzija željenog rezultata.

— Koji su načini plaćanja?

Plaćanje možete izvršiti po ispostavljenoj fakturi. Prije samog posla sklapamo Ugovor o saradnji — za veće projekte je obavezna uplata avansa u iznosu po dogovoru. Cilj je da su obje strane maksimalno zadovoljene i apsolutno nikad ne želimo ugroziti kvalitet rada i finalnog produkta, kao ni naš odnos, naravno. Pristupamo poslu vrlo ozbiljno i jako nam je važno da ste zadovoljni svakim aspektom naše saradnje i da ugodno i bez problema dođemo do uspješne realizacije.